26 augustus 200900:00

Door Joep Meijsen

Trappers haalt spelers op proef

Tilburg Trappers krijgt vanaf vandaag een handvol imports op proef. Deze krijgen de kans een contract af te dwingen bij de Brabantse eredivisionist.

Dat meldt de website van Trappers. Tilburg zou oorspronkelijk vanwege budgettaire redenen voorlopig geen nieuwe spelers mee toevoegen aan de selectie. Daarmee zou worden gewacht tot na de start van de competitie. Alleen de komst van de jonge Zweedse verdediger Ian Geire was al enige tijd bekend. Tilburg begint vandaag als eerste club in Nederland met de trainingen. Dit gebeurt om 20.15 uur in Turnhout.

In totaal komen er nog vier spelers op proef. Het gaat daarbij om de Amerikanen Jeff Kasper en Paul Smyth, alsmede de Zweed David Brome en de Noors-Finse speler Hendrik Skouen. Kasper speelde afgelopen seizoen voor Franklin Pierce University op lager Amerikaans universiteitsniveau. De aanvaller uit Boston had vorig jaar vier goals en tien assists in 25 wedstrijden. Van Paul Smyth waren geen gegevens te vinden.

David Brome speelde vorig seizoen in Duitsland voor Moskitos Essen. De donderdag 23 wordende aanvaller had in 37 wedstrijden in de regionalliga 33 goals en 51 assists. Hij was een teamgenoot van Kevin Bruijsten. Skouen is een voormalige Noorse jeugdinternational die in de jeugd van de Finse topclub Espoo Blues speelde.

Van de gecontracteerde imports is alleen Brian McGarry vanavond nog niet actief tijdens de training.