27 oktober 200700:00

Door [email protected]

Trappers klopt Amsterdam

Tilburg Trappers boekte zaterdag een moeizame overwinning in Amsterdam. Zes verschillende spelers scoorden voor de koploper in de bekercompetitie in de 3-6 overwinning. Paul Vincent schoot twee keer raak voor Amsterdam.

'Het was een zware wedstrijd voor ons', zei coach Larry Suarez na afloop tegenover ijshockey.com. 'Het ging een stuk moeizamer dan de einduitslag doet vermoeden.'

Tilburg scoorde als eerste in de wedstrijd. Rody Jacobs schoot in de zevende minuut raak op de eerste powerplay die Trappers kreeg. Mike Lalonde maakte er op de tweede powerplay, een dubbele, 0-2 van.

Maar Amsterdam was zeker niet van plan om het op te geven. De hoofdstedelingen speelden een prima wedstrijd en kwamen nog in de eerste periode terug. Paul Vincent schoot met een tussenpoze van vier minuten twee keer raak. Trappers pakte het initiatief echter nog voor de eerste rust weer terug door een doelpunt van Brendan Bernakevitch.

'Paulo Colaiacovo heeft ons in de wedstrijd gehouden', prees Suarez zijn kersverse import-goalie. 'Hij heeft een paar onmogelijke reddingen verricht en heeft een groot aandeel gehad in deze overwinning.'

Tilburg overleefde een 5-tegen-3 powerplay in de opening van de tweede periode, voordat Daryl Bat de marge verder vergrootte. Ex-Trapper Ivy van den Heuvel bracht Amsterdam terug naar 3-4, maar dat was het laatste wapenfeit van de hoofdstedelingen.

'Doug Stientra scoorde voor ons de belangrijkste goal van de avond', zei Suarez. 'Zijn shorthanded goal in de eerste minuut van de derde periode was het keerpunt in de wedstrijd.'

In de slotfase nam Ron Berteling een timeout voor ploeg en haalde goalie Tim Knudsen van het ijs. Het gevolg was echter een emptynetter van Simon de Wit, die komend vanuit de strafbank raak kon schieten.

Tilburg blijft door de winst ongeslagen op de eerste plek. Trappers ontvangt zondag hekkensluiter Nijmegen. Amsterdam staat nog tweede, maar kan vanavond worden ingehaald als HYS Den Haag minimaal een punt pakt in Heerenveen. De Tijgers mogen zondag aantreden in Geleen.