Trappers meierdres padsave 1112

30 mei 201211:21

Door Joep Meijsen

Trappers legt spelers vast

De selectie van Tilburg Trappers krijgt verder vorm. Max van Lieshout keert terug vanuit Eindhoven, terwijl een aantal andere spelers heeft bijgetekend. Dit betreffen onder meer internationals Ian Meierdres, Mickey Bastings en Bjorn Willemse.

Dat meldt Brabants Dagblad. Ook Jeffrey Melissant en reservegoalie Michael Sterkens maken komend seizoen deel uit van de selectie van Tilburg. De club heeft verschillende lijntjes uitstaan voor wat betreft buitenlandse spelers, maar nog geen imports vastgelegd voor het komende seizoen.

Van Lieshout is afkomstig uit de Tilburgse jeugdopleiding en maakte eerder deel uit van de selectie van Trappers. De afgelopen drie jaar was hij actief voor Nijmegen en Eindhoven. Zijn terugkeer past in het beleid van Tilburg om met veel in eigen huis opgeleide spelers actief te zijn. Ook alle spelers die hebben bijgetekend zijn al vanaf hun kinderjaren actief bij Tilburg Trappers.

De club denkt met de nieuwe coach Barry Smith een absolute topper te hebben aangetrokken. 'Die is via het netwerk van onze technische staf binnengehaald', zegt voorzitter Ron van Gestel tegen IJshockey.com. 'Trappers heeft internationaal een goede reputatie en voor Smith is Tilburg een mooie springplank in Europa. Een coach met zijn kwalificaties is echt buitengewoon in de Nederlandse competitie.'