14 oktober 200700:00

Door Joep Meijsen

Trappers mag naar Frankrijk

Tilburg Trappers kan de bus naar Grenoble gaan boeken. Een eenvoudige 8-3 zege op Elektrenai uit Litouwen zorgde ervoor dat de ploeg niet meer achterhaald kan worden door de concurrentie en dus de derde ronde van de Continental Cup heeft bereikt.

Deze derde ronde wordt halverwege de volgende maand gehouden. Stanislav Nazarov had drie doelpunten namens Trappers, dat de overwinning eigenlijk nooit in gevaar zag komen. Bernakevitsch gaf de ploeg van Larry Suarez op de powerplay al snel de voorsprong. Mark Donders maakte daar 2-0 van, terwijl Arturas Svedavicius er vlak voor het einde van de eerste periode nog 1-2 van maakte.

De Litouwers werden in de tweede periode echter definitief uitgeschakeld. De ploeg wist op vrijdag maar met heel veel moeite te winnen van het povere Zagreb. Elektrenai mist een paar van zijn ervarenere spelers, omdat deze geen vrij konden krijgen voor de reis naar Tilburg. Dat betekent dat er veel jonge spelers op het ijs stonden in Tilburg.

Twee powerplay-goals van Stanislav Nazarov braken het verzet van Elekrenai, een shorthanded goal van Mike Lalonde en een powerplay-treffer van Daryl Bat zorgden voor verdere weerstand. Alleen Raimondas Strimaitis kon shorthanded nog iets terug doen in de met straffen gevulde wedstrijd voor zo'n duizend toeschouwers. Nazarov tilde later zijn doelpuntentotaal shorthanded naar drie, terwijl Don Nichols en Sergej Invanuskin in de slotminuut nog het doel wisten te vinden.

De andere twee poules in de Continental Cup zijn spannender dan die in Tilburg. In Aalborg in Denemarken wordt vandaag een soort van finale gespeeld tussen de gastheren en het Oostenrijkse Red Bull Salzburg, dat verrassend klop kreeg op zaterdag van de Engelse kampioen Coventry. Salzburg moet in de reguliere speeltijd winnen, anders gaat Aalborg door naar Grenoble.

In de derde poule maken zelfs nog drie teams kans op kwalificatie. Het Poolse Nowy Targ leidt na twee ronden, maar had penalty shots nodig om het Roemeense Miercurea te kloppen. Daardoor maken regerend kampioen Junost Minsk en het Kazakse Torpedo Kazzinc ook nog kans op kwalificatie voor Grenoble.