18 februari 200700:00

Door Joep Meijsen

Trappers pakt het voordeel

Tilburg Trappers heeft de beste papieren in handen voor het behalen van het thuisvoordeel in de waarschijnlijke play-off-serie tegen Amsterdam. Door de 5-2 zege op carnavalszondag tegen Den Haag pakken de Brabanders met nog twee wedstrijden te gaan een voorsprong van vier punten op Amsterdam.

De wedstrijd in Stappegoor was waarschijnlijk niet de beste van het seizoen. Den Haag moet het van veel hard werken hebben, terwijl Trappers de klus tegen de nummer laatst van de competitie niet erg serieus leek te nemen. De ploeg van Larry Suarez kwam na tien minuten spelen op voorsprong via Dave Bonk, maar zag Wolves nog voor het einde van de periode langszij komen.

Het was Matt Armstrong die op de powerplay zijn 33e goal van het seizoen scoorde. Het meespelen van Armstrong was opmerkelijk. Eerdere berichten uit Den Haag wezen erop dat zijn seizoen ten einde zou zijn als gevolg van een check van Nick de Jong. Blijkbaar viel het allemaal wel mee, want de aanvaller van Wolves stond weer gewoon in de opstelling.

Jeff Burgoyne bracht Tilburg vroeg in de tweede periode weer op voorsprong, terwijl een shorthanded goal van Doug Stienstra en treffers van Onur Mete en Casey Vanschagen in de derde periode de punten definitief veiligstelden voor Tilburg. Vlak voor tijd deed Wesley Hendriks nog iets terug.