Trappers nichols schaatst

21 oktober 200700:00

Trappers pakt koppositie

Tilburg Trappers won ook de vierde competitiewedstrijd van het seizoen en pakte daarmee de koppositie in de bekercompetitie. Don Nichols had een goal en een assist in de 1-3 overwinning van Trappers in Geleen.

Komende dinsdag staat daarmee de kraker tussen de twee ongeslagen ploegen in de eredivisie op het programma als Amsterdam op bezoek komt in Tilburg. De zege van Trappers in Geleen werd in de tweede periode veiliggesteld en kwam in het restant van de wedstrijd nauwelijks meer in gevaar.

De wedstrijd van afgelopen vrijdag tussen Tilburg en Heerenveen resulteerde erin dat Ian Meierdres de start kreeg voor Trappers, terwijl Marcel den Hartog als back-up plaatsnam op de bank. Geleen heeft nog niet de beschikking over Frank Novello en dus nam Tomas Kalousek plaats in het doel.

Trappers beschikt dit seizoen over een vooralsnog prima draaiende powerplay, die na tien minuten de openingstreffer opleverde. Het was Don Nichols die raakschoot. Eaters sloeg echter op dezelfde voet nog voor het einde van de eerste periode terug. Brad McDonald kreeg de gelijkmaker op zijn naam.

Tilburg heeft zoals gebruikelijk de beste voorbereiding van alle teams op zijn naam, terwijl Geleen in de persoon van Ryan McLeod juist weer een nieuwe speler in de opstelling verwelkomde. De ploeg nam tegelijkertijd afgelopen week afscheid van aanvaller Scott Bakx, die het ijshockey niet langer kan combineren met zijn school. Trappers was mede daardoor duidelijk de beter ingespeelde ploeg, zonder in Geleen de pannen van het dak te spelen.

Bjorn Willemse bezorgde Trappers na iets meer dan een minuut spelen in de tweede periode de voorsprong, terwijl alweer een verdediger, Stanislav Nazarov, er vijf minuten later 3-1 van maakte. Het was genoeg voor Trappers. Eaters kon geen vuist maken en verloor daarmee de tweede wedstrijd van het seizoen.