23 februari 200700:00

Door Joep Meijsen

Trappers pakt thuisvoordeel

Tilburg stelde vrijdagavond in eigen huis het thuisvoordeel in de play-offs veilig met een 3-1 overwinning op Eaters Geleen. Casey Vanschagen had een goal en een assist namens Trappers.

Door de zege houdt Tilburg zelfs nog uitzicht op de eerste plaats van de ranglijst. Het verschil in punten met koploper Geleen is teruggelopen tot één. Tilburg gaat zondagmiddag nog op bezoek in Nijmegen, terwijl Eaters iets later nog Amsterdam ontvangt. Daarmee is nu al duidelijk dat de definitieve line-up voor de play-offs op de allerlaatste speeldag van de competitie wordt beslist.

International Casey Vanschagen maakt niet het sterkste seizoen uit zijn loopbaan mee. De Nederlandse-Canadees miste veel wedstrijden door blessures en schorsingen en is vooralsnog maar de nummer negen op de topscorerslijst van Trappers. Sinds het begin van de eredivisie-competitie is de 'feisty' forward echter wat beter op dreef, met twintig punten in zeventien wedstrijden.

Met zijn zevende goal van deze competitie bracht hij Tilburg na een kwartier spelen op voorsprong. Het prima voorbereidende werk kwam van Daryl Bat, die tijdens een break-away keurig op tijd de puck afschoof naar de meegeschaatste Vanschagen.

De topscorer van de eredivisie luistert echter vooralsnog naar de naam Brian McGarry. Hij toonde zijn groeiende reputatie als goaltjesdief met zijn 43e treffer van het seizoen om op die manier Eaters nog voor het einde van de eerste periode weer op gelijke hoogte te brengen.

Het was geen briljante wedstrijd in Stappegoor, dus misschien was het alleen maar passend dat aan de winnende goal een fout vooraf ging. Doelman Novello van Geleen leverde de puck op een presenteerblaadje bij aanvaller Mark Donders, die het buitenkansje benutte. Reden voor een klein feestje voor de speler uit de eigen Tilburgse opleiding, voor wie het de eerste game-winning-goal was uit zijn Eredivisie-loopbaan.

Een schot van Jeff Paul in de derde periode stelde de zege veilig voor Trappers, dat zijn vijfde overwinning op rij boekte en dus met de goede vorm in de richting van de play-offs lijkt te gaan. Eaters zag juist de lange winning-streak van acht wedstrijden onderbroken worden.