17 februari 200700:00

Door Joep Meijsen

Trappers rukt verder op

Tilburg Trappers klom naar de tweede plaats op de ranglijst, en daarmee thuisvoordeel in de halve finale van de play-offs, met een overtuigende 2-5 zege in Amsterdam. Daryl Bat had twee goals, waaronder de winnende treffer.

Voor Tilburg was het de derde overwinning op rij. De ploeg van Larry Suarez kent een wisselvallig seizoen, maar liet in de hoofdstad weer eens zien in staat te zijn tot goed combinatie-ijshockey en zo een tegenstander te zijn die het iedereen lastig kan maken.

Amsterdam lijkt juist de vorm een beetje kwijt te zijn. De ploeg won de Challenge Cup, won de beker en stond lange tijd aan kop in de eredivsiie. Het verlies van zaterdagavond is echter de vijfde nederlaag in de laatste zes wedstrijden, waardoor het team van Ron Berteling en Tommie Hartogs in de strijd om thuisvoordeel op achterstand is komen te staan. Plaatsing voor de play-offs is echter al gegarandeerd.

Daryl Bat bracht Tilburg al vroeg op voorsprong via een powerplaygoal, maar in de openingsperiode was Amsterdam eigenlijk gelijkwaardig aan Tilburg. Dit leidde al snel tot de gelijkmaker van Eric Hoogvliets, die goed reageerde op een mooie pass van Paul Vincent. Trappers greep echter toch nog het voordeel in de periode. Bjorn Willemse verzorgde de break-out pass en Casey Vanschagen rondde feilloos af.

In de tweede periode maakte Tilburg definitief het verschil. Daryl Bat, Doug Stienstra en Peter van Biezen kwamen allemaal tot scoren. Voor Stienstra was het zijn 35e treffer van het seizoen, waardoor hij zich weer de meest scorende forward van Trappers mag noemen. Dave Bonk heeft 34 goals en bleef zaterdagavond steken op een assist.

Amsterdam wisselde in de derde periode doelman Pelletier in voor Victor Boutrs Girgis. De tegentreffer van Jamie Schaafsma was echter onvoldoende voor een comeback, waarna de wedstrijd nog werd verlevendigd door knokpartijtjes tussen Diederick Hagemeijer en Ivy van den Heuvel en even later Mark Donders en Alexander Schaafsma. Scheidsrechter Morrison stuurde hen allen met een game misconduct naar de kleedkamer.