Trappers monych cheer 150309

16 maart 200900:00

Door Joep Meijsen

Trappers slaat snoeihard terug

Tilburg Trappers trok op zondagavond het thuisvoordeel in de finaleserie weer naar zich toe. Matt Smith had twee goals voor de Brabanders in de 6-4 overwinning in Den Haag. Daarmee is de stand in de serie weer gelijk met één overwinning voor elk van de twee finalisten.

Verdediger John Gordon baalde na afloop als een stekker van de nederlaag. ‘We hebben keihard gewerkt om het thuisvoordeel te veroveren en dan geven we het zo uit handen', zei hij na de wedstrijd. ‘Trappers was vanavond de betere ploeg, maar wij hebben zelf door de hele wedstrijd heen ook voldoende kansen gehad om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Dat hebben we verzuimd. Nu zullen we volop aan de bak moeten om woensdag het voordeel weer te pakken.'

Den Haag kreeg op zondag vooral een lesje in efficiënt afronden. De ploeg van Brian de Bruyn begon namelijk bijzonder sterk aan de wedstrijd. De eerste minuten werd Tilburg compleet teruggedrongen in het eigen vak. Hijs leek zelfs op voorsprong te komen toen Jozef Cierny na een splijtende pass van achteruit alleen door mocht schaatsen, met een handige beweging Billy Thompson op het verkeerde been zette en met de backhander afrondde. De puck kwam echter snel terug op het ijs en de goed gepositioneerde scheidsrechter Van Baast oordeelde dat de schijf de lijn niet had gepasseerd.

De openingstreffer van de wedstrijd viel niet veel later aan de andere kant van het ijs en kwam bijna letterlijk uit de lucht vallen. Een onschuldig schot van Don Nichols levert een rebound op die door Lance Monych vlekkeloos wordt afgerond. Luttele minuten later staat de wedstrijd helemaal op zijn kop als Doug Stienstra wordt shorthanded gehinderd van achteren op weg naar het doel en de Nederlandse-Canadees rond het penaltyshot succesvol af.

Den Haag met al het puckbezit, Tilburg met de goals. Het lesje efficiency, dat de hele wedstrijd zichtbaar bleef. Nog voor de pauze deden de Hagenaars nog wel wat terug op de powerplay. Het schot komt vanaf de zijkant van Matt Reid en Tony Demelinne zorgt voor de deflectie.

De derde Tilburgse treffer valt kort na het begin van de tweede periode. Bob Teunissen zet de aanval op, Matt Smith vuurt een wat mislukt schot af, maar weet liggend zelf de puck in de rebound alsnog in de richting van de doellijn te sturen. Ook nu staat de scheidsrechter goed in positie om deze keer wel een treffer goed te keuren. Optisch blijft het overwicht bij Den Haag liggen, maar de ploeg schept weinig kansen en geeft de snelle aanvallers van Trappers veel ruimte. Zoals bij de 1-4 van de stick van Bjorn Willemse, die met een mooi diagonaal schot raakschiet.

Den Haag verdient echter ook enig krediet. De ploeg blijft tot de slotseconden van de wedstrijd hard werken en jagen op doelpunten. Als de puck in de loop van de tweede periode een keer pardoes voor de stick van John Hecimovic valt, schiet deze hard en hoog raak. De Haagse formatie blijft echter achter de feiten aanlopen, zeker als Trappers in de openingsfase van de slotperiode een dubbelslag slaat. Eerst scoort Matt Smith zijn tweede van de wedstrijd, waarna Dennis ten Bokkel voor een luxe voorsprong van 2-6 zorgt.

Waar Tim Knudsen zich vrijdag nog tot held van Den Haag liet kronen, maakt de doelman vandaag een aanzienlijk mindere indruk. Dat geldt niet voor Jan Bohac. De lange Tsjech laat nog even zien waarom Den Haag een lastige tegenstander is. Met een handig schot neemt hij eerst de 3-6 voor zijn rekening, om vervolgens in de slotfase van dichtbij nog de 4-6 binnen te prikken. De overwinning voor Trappers komt echte rniet meer in gevaar. Komende woensdag gaan we verder in Stappegoor.

Hys johngordon skate 150309
Trappers stienstra celebrat 150309
Hys korthuis checkt suoranimie 0809
Trappers vanschagen juich 3 6 150309