15 oktober 200700:00

Trappers sluit af met winst

Tilburg Trappers heeft het toernooi om de Continental Cup in eigen stadion afgesloten met een eenvoudige zege op Zagreb. Mark Donders en Mike Lalonde namen ieder twee goals voor hun rekening in de wedstrijd.

Daarmee is de kwalificatie voor Grenoble overtuigend bereikt. Trappers treft in de halve finale-poule in Frankrijk behalve de gastheren ook Torpedo Kazzinc uit Kazachstan en het Deense Aalborg. Laatstgenoemde klopte op de slotdag favoriet Red Bull Salzburg.

Aangezien de kwalificatie Tilburg niet meer kon ontgaan was het een ontmoeting om spek en bonen tussen Tilburg en de Kroaten. Mark Donders scoorde twee keer binnen een minuut, waaronder één treffer uit een penaltyshot. Dankzij treffers van Mike Lalonde en captain Dennis ten Bokkel stond het na twaalf minuten spelen al 4-0 en kon Stappegoor zich opmaken voor een doelpuntenfestival.

Dat kwam niet van echt van de grond, vooral ook omdat coach Larry Suarez veel ijstijd gunde aan spelers die normaal minder vaak op het ijs komen. Tomaslav Cunko deed vroeg in de tweede periode wat terug namens de Kroaten, maar Mike Lalonde, Dennis Unk en Darryl Bat breidden de voorsprong zelfs uit naar 7-1, nog voor de wedstrijd halverwege was.

Tomaslav Grozaj (2X) en Mario Novak scoorden echter namens de Kroaten die, anders dan vrijdag tegen Elektrenai, hun comeback niet helemaal konden afronden. Brendan Bernakevitsch gaf de Tilburgers in de derde periode nog een reden om te juichen.

Dunaujvaros eindigde tweede in de poule door Elektrenai met 4-1 in te kloppen. Zsolt Asari had twee goals namens de Hongaren, die toch uitgeschakeld naar huis kunnen.