Trappers teunissen skate 0809

10 januari 200900:00

Trappers stopt inhaalrace Hijs

Tilburg Trappers doorbrak vrijdagavond in een doelpuntrijk duel de zegereeks van Den Haag. Liefst dertien treffers vielen er in Stappegoor, waarbij Tilburg een goede comeback wist af te slaan om het duel met 7-6 te winnen.

Trappers kwam in een met tweeduizend toeschouwers goedgevuld Stappegoor op een 3-0 voorsprong, terwijl later de marge nog tot 5-2 en 7-4 werd opgevoerd. Het door blessures gehavende Den Haag liet zich echter niet afschudden en hield de wedstrijd tot de slotseconden spannend. Uiteindelijk hield Trappers de minimale voorsprong in de laatste halve minuut intact voor de drie punten.

Bob Teunisssen, bij afwezigheid van Tony Bergin captain van Tilburg, had twee goals en drie assists in het duel tussen de nummers Ă©Ă©n en drie van de ranglijst dat door Ruud van Baast prima werd geleid. Bij Den Haag had Matt Korthuis een goal en drie assists. Doelman Tim Knudsen haalde het einde van het duel niet. Na wat fouten werd hij negen minuten voor tijd ingeruild voor Casper Swart, die daarna prompt in de slotminuut naar de kant werd gehaald voor een extra aanvaller.

De eerste periode leek het nog niet het doelpuntenfestijn te worden, die het uiteindelijk werd. Bob Teunissen en Matt Smith gaven Tilburg het voordeel. Peter van Biezen maakte daar halverwege de wedstrijd 3-0 van, voordat Den Haag eindelijk op stoom kwam. Via John Gordon, zijn achtste goal in Haagse dienst, sloeg de ploeg van Brian de Bruyn toe op de powerplay.

Luttele minuten later leek Tony Demelinne zijn ploeg helemaal terug in de wedstrijd te brengen, maar in dezelfde minuut vergrootte Bob Teunissen de score weer. Teunissen speelde in de eerste lijn na het tijdelijke uitvallen van Casey van Schagen. Toen in het restant van de periode opnieuw Teunissen en Dennis ten Bokkel er zelfs 5-2 van maakten, leek er geen vuiltje meer aan de lucht voor de regerende landskampioen.

Met snelle treffers aan beide kanten van de tweede pauze kwam Den Haag via Mullally en Korthuis weer terug tot 5-4. Jozef Cierny pakte zijn derde en laatste assist van de wedstrijd op de vierde Haagse goal, die shorthanded viel. De straffen werden Hijs echter toch fataal. Achter elkaar schoten Van Schagen en Nazarov Tilburg weer naar een grote voorsprong.

Hoewel Den Haag via Van Bentem en Mizerek nog wel tot op het randje van een gelijkspel kwamen, wist de ploeg de gelijkmaker toch niet achter Billy Thompson te werken. Daarmee klimt Trappers op de ranglijst weer naar de eerste plaats, die moet worden gedeeld met Den Haag. De Hagenezen krijgen zaterdag Amsterdam op bezoek, terwijl Tilburg zondag naar Eindhoven moet.