23 december 200700:00

Door Joep Meijsen

Trappers toont herstel

Tilburg Trappers wist zich zondag enigszins te herstellen van de dikke nederlaag van zaterdagavond. Mike Lalonde had drie goals in de 5-3 zege op Amsterdam

Amsterdam heeft het niet makkelijk dit seizoen. De ploeg verloor tijdens het seizoen de diensten van Paul Vincent en Steve Howard, terwijl dit weekeinde ook Risto Mollen de schaatsen aan de wilgen hing. Daar tegenover staat de terugkeer van Leo van den Thillart en de komst van nieuweling Vince Malts.

Met vijf nederlagen in de laatste zes wedstrijden is echter de glans van de goede start aan de competitie intussen deels verdwenen. Zaterdag werd door de overwinning op Den Haag weliswaar aansluiting met de play-off-plaatsen veiliggesteld, maar de ploeg van Ron Berteling en Tommie Hartogs zal stevig aan de bak moeten om een plek in de post-season veilig te stellen.

Dat soort zorgen heeft Trappers niet. Larry Suarez en zijn mannen hebben een behoorlijke marge opgebouwd en kan wel een stootje verdragen. De dikke nederlaag tegen Flyers van dit weekeinde zal echter toch hard aan zijn gekomen. Bovendien kwam de betrokkenheid van Don Nichols en Casey Vanschagen bij een vechtpartij in een discotheek deze week uitgebreid in de regionale media in Tilburg.

Zo bekeken kwam de overwinning toch wel goed van pas, maar Amsterdam toonde weer aan een ploeg te zijn die het Tilburg moeilijk kan maken en pas in de slotminuut van de wedstrijd kon Trappers de overwinning zekerstellen. Goed was het daarbij overigens niet wat de beide teams op het ijs lieten zien. Bij vlagen wel agressief, wat culmineerde in een vechtpartij tussen Dennis Donders en Vince Malts aan het eind van de wedstrijd.

Via Brendan Bernakevitch kwam Trappers in de slotminuut van de eerste periode op voorsprong. Mike Lalonde verdubbelde de leiding vroeg in de tweede doorgang, waarna Mike Gough de voorsprong verzorgde. Bjorn Willemse tekende met een uitstekende solo voor de 3-1, maar via David Deeves bleef de spanning in de wedstrijd.

Na zes minuten in de derde periode kreeg Mike Lalonde een penaltyshot te nemen, nadat het doel van zijn plek werd geduwd op het moment dat een Trapper wilde scoren. De veelscorende aanvaller rondde prima af. Het taaie Amsterdam liet echter niet los en Vince Malts scoorde binnen een minuut weer tegen, zodat Trappers via wederom Lalonde uiteindelijk pas in de slotminuut rustig adem kon halen.