Trappers suarez close

24 april 200800:00

Door Joep Meijsen

Trappers verder met Suarez

Tilburg Trappers heeft het contract met coach Larry Suarez met een jaar verlengd. Daarmee gaat de succescoach zijn derde seizoen in bij de regerende landskampioen.

Direct na afloop van de kampioenswedstrijd wilde Suarez nog niet veel kwijt over zijn toekomst. ‘Vorig jaar ben ik na het kampioenschap eigenlijk meteen weer begonnen met het nieuwe team. Nu wil ik eerst genieten van de behaalde titel en daarna wat zaken voor mezelf en mijn familie op een rijtje zetten', zei de Amerikaanse coach van Trappers toen tegen IJshockey.com.

Wel vertrok hij enkele dagen na het kampioenschap alweer richting de Verenigde Staten om daar enkele mogelijke aanwinsten voor volgend seizoen te bekijken. Intussen is er dus overeenstemming tussen Trappers en de coach voor één seizoen. Suarez zou enkele aanbiedingen uit Duitsland hebben gehad, maar uiteindelijk toch voor verlenging in Tilburg hebben gekozen.

Trappers is de eerste club voor de in 1964 in Chicago geboren hoofdcoach, die voor zijn komst naar Nederland als jeugdcoach bij Moskitos Essen werkte en korte tijd als hoofdcoach actief was bij Schweinfurt en Revier Löwen Oberhausen die op lager niveau uitkomen in Duitsland. Suarez maakt deel uit van een technische commissie, die verder bestaat uit Cees Oerlemans en René de Hondt, die verantwoordelijk zijn voor de selectie voor het komende seizoen.

De Tilburgse ploeg moet daarin zowel de Ron Berteling Schaal als de nationale beker en de landstitel verdedigen. Dat gaat gebeuren zonder het trio Mike Lalonde, Brendan Bernakevitch en Paolo Colaiacovo, die allen naar andere clubs vertrekken. De meeste andere steunpilaren van de club blijven vermoedelijk verbonden aan Trappers. Simon de Wit is gestopt.