22 september 200900:00

Door Joep Meijsen

Trappers versterkt verdediging

Tilburg Trappers heeft de langverwachte defensieve versterking binnengehaald. Het gaat om de 28-jarige verdediger David Cornacchia die uitgebreide ervaring in de AHL en ECHL met zich meebrengt en ook enige tijd in Duitsland en Oostenrijk actief was.

Voor Cornacchia betekent het contract bij Tilburg een nieuwe start. De ervaren Canadees bracht het afgelopen jaar door in de gevangenis na een incident in de lucht. Als speler van de Florida Everblades mishandelde hij een steward na een geweigerd verzoek om meer alcohol, liet hij zijn broek zakken en deelde hij en kopstoot uit aan een andere passagier. Dit leverde hem een straf van onder meer 366 dagen in de gevangenis op en een boete van vierduizend euro.

Op ijshockeygebied lijkt Trappers echter met Cornacchia een goede slag te hebben geslagen. Zo speelde hij in 2005-06 nog tachtig wedstrijden in de AHL voor San Antonio Rampage, waar hij vier goals, 21 assists en 151 strafminuten op zijn naam bracht. Een jaar later speelde hij in Europa, waaronder tien wedstrijden voor Ingolstadt in de DEL en 35 wedstrijden voor Innsbruck in Oostenrijk.

Cornacchia kreeg zijn opleiding in de Ontario Hockey League, waar hij voor drie clubs speelde. Zijn profloopbaan begon in 2001-02 en bracht hem intussen bij meer dan tien clubs in verschillende liga's. Tijdens zijn laatste actieve seizoen, bij Florida Everblades, had hij in 67 wedstrijden negen goals, 32 assists en 165 strafminuten. Daarmee was hij de topscorer onder de verdedigers in de ploeg.

De verdediger reist deze week naar Nederland af en zal mogelijk al komende vrijdag bij het begin van de bekercompetitie in de wedstrijd tegen Geleen zijn rentree in het ijshockey maken.