13 januari 200800:00

Door Joep Meijsen

Trappers wijst Tigers terug

Mike Lalonde had twee goals en twee assists voor Tilburg, dat het Amsterdamse uitzicht op een plek in de play-offs verder belemmerde met een 2-6 zege. Tijgers kon één periode redelijk meekomen, maar werd daarna naar de tweede nederlaag van het weekeinde gespeeld.

Tilburg begint weer op volle sterkte te komen na weken van blessures en andere beslommeringen. Alleen Daryl Bat ontbrak nog op het appèl in Amsterdam, maar verder lijkt de ploeg van Larry Suarez op oorlogssterkte voor de bekerfinale tegen Heerenveen. Zondagavond spelen beide finalisten overigens nog een soort van generale repetitie in het sportcentrum Stappegoor in Tilburg.

Brendan Bernakevitch scoorde na negen minuten de openingstreffer en in de tweede periode stelde Tilburg de overwinning veilig dankzij goals van Stienstra, Lalonde (2) en Casey Vanschagen. David Deeves deed nog wel wat terug namens Amsterdam, dat in de derde periode Kisito Zonneveld de start gaf. Peter van Biezen en Brad Smulders wisselden doelpunten uit, waardoor de 2-6 eindstand op het bord verscheen.

Voor Amsterdam pakken de donkere wolken zich nu boven het seizoen samen. Voor het eerst sinds het combinatieseizoen met Utrecht onder de naam Al Capone Flames lijkt de hoofdstedelijke formatie naast de play-offs te grijpen. De ploeg van Ron Berteling en Tommie Hartogs heeft met nog negen wedstrijden te gaan een achterstand van zeven punten op de vierde plaats. Een eventuele zege vanavond van Den Haag in Geleen zou dit gat nog verder vergroten.

Nijmegen en Groningen hebben de handdoek voor het seizoen al in de ring gegooid en het lijkt erop alsof de vier teams die gaan uitmaken wie kampioen van Nederland wordt de bekerfinalisten plus Geleen en Den Haag worden. Amstel Tijgers komt alle concurrenten voor een plek in de halve finales echter nog tegen dit seizoen, waardoor de ploeg zelf nog een flinke bijdrage kan leveren aan een verrassing.