Trappers stienstra juicht 0708

13 januari 200800:00

Trappers wint generale

Het voorproefje op de bekerfinale van woensdag is door Tilburg Trappers op zinderende wijze nipt gewonnen van Heerenveeen. In een wedstrijd met een spectaculair scoreverloop bracht Doug Stienstra twaalf minuten voor tijd de winnende goal op zijn naam.

Het gezegde ‘een slechte generale is een goede première' is hopelijk niet waar voor het Nederlandse ijshockey. In een zo goed als uitverkocht Stappegoor kwamen de twee sterkste ploegen uit de competitie elkaar tegen en ze maakten er een prima wedstrijd van, waarbij Flyers een prima comeback voor elkaar bokste, maar uiteindelijk toch het deksel op de neus kreeg.

De eerste competitienederlaag dus voor Flyers, dat echter wel gewoon de koppositie op de ranglijst behoudt. Heerenveen nam in Tilburg een afwachtende positie in en kwam de openingsperiode door zonder tegendoelpunten. Dat was onder meer te danken aan prima werk van Ryan Grinnell, die nog altijd Tim Kelleher vervangt in het doel bij Heerenveen.

De verdiende voorsprong voor Trappers volgt in de openingsfase van de tweede periode. Don Nichols, vorig jaar nog van Flyers, vond een gaatje om met een prima schot Grinnell te verschalken. Als excuus voor de doelman gold het feit dat zijn zicht behoorlijk gehinderd werd. Flyers krijgt kansen op de gelijkmaker, maar straffen achter elkaar tegen Moor en Levitin bezorgen Trappers een vijf tegen drie voordeel.

Brendan Bernakevitch voltrekt het vonnis. Flyers lijkt dit jaar echter mentaal sterker dan in het recente verleden soms het geval is. De ploeg staat 2,5 minuut na de 2-0 alweer op gelijke hoogte. Eerst is het Matt McCarthy die met een schot scoort, vervolgens is het de beurt aan Oriel McHugh om Coliacovo te kloppen. De wedstrijd is weer helemaal open.

Een sensatie hang in de lucht als Gordon vijf minuten na het derde beginsignaal zijn teamgenoot Nason bedient met een niet te missen kans en Flyers plotsklaps op voorsprong staat. Deze keer is het echter Trappers dat laat zien tegenslagen te kunnen verwerken. De Friese doelpuntenmaker mag naar de strafbank en Bjorn Willemse schiet raak.

Een halve minuut later kogelt Stienstra de winnende treffer binnen. Flyers neemt nog een time-out, probeert de doelman nog van het ijs te halen, maar het is tevergeefs. De Trappers-defensie geeft geen grote kansen meer weg. Tilburg kruipt op de ranglijst wat dichter naar Heerenveen toe. Bovenal was het echter een prima voorgerecht voor de bekerfinale komende woensdag in Eindhoven.