7 oktober 200700:00

Trappers wint in Groningen

De witte broodsweken van Groningen in de eredivisie duurden tot iets meer dan twintig minuten spelen in de tweede wedstrijd. Grizzlies pakte in de eerste thuiswedstrijd tegen Tilburg nog een voorsprong, maar kreeg daarna negen onbeantwoorde doelpunten om de oren. Daryl Bat had drie goals en drie assists namens de Brabanders.

Zo'n vijfhonderd toeschouwers waren komen opdagen voor het thuisdebuut van Groningen in de eredivisie. De verrassende zege van vrijdagavond op Nijmegen zal ongetwijfeld vertrouwen hebben gegeven, maar na zestig minuten had Tilburg wel grotendeels duidelijk gemaakt hoe de verhoudingen in de hoogste ijshockeyliga voorlopig liggen.

Klaver Jan Middelweerd gaf Groningen na zeven minuten een voorsprong met zijn eerste goal van het seizoen. Hij passeerde Martin Trommelen, die blijkbaar voldoende herstelt is van zijn blessure voor de eerste start van het seizoen. De eerste straf van de wedstrijd, tegen Jeroen van den Broek, gaf het team van Andy Tenbult zelfs nog de kans om op de powerplay de voorsprong verder te vergroten. Brandan Bernakevitch had echter andere ideeën. De voormalige South Carolina Stingray pikte een pass van Daryl Bat op voor de shorthanded gelijkmaker.

Vanaf de tweede periode was het echter eenrichtingsverkeer in de richting van het doel van Tom Korte, die dan ook regelmatig de puck uit het net mocht halen. Daryl Bat bracht Trappers na vier minuten op voorsprong, een minuut later verzorgde Max van Lieshout de 3-1, Brandan Bernakevitch was halverwege de wedstrijd goed voor zijn tweede treffer, Casey Vanschagen vond het net en ook Mike Lalonde kwam tot scoren.

Tot een afstraffing in de dubbele cijfers kwam het niet in Groningen. Casey Vanschagen en twee keer Dary Bat scoorden in de slotperiode, maar de laatste tien minuten vielen geen treffers meer, waardoor een grotere uitslag kon worden voorkomen in de wedstrijd.

Tilburg Trappers speelt vanavond zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Den Haag, terwijl Groningen een paar dagen rust krijgt. Het team van Andy Tenbult hoeft pas volgende week zaterdag weer in actie te kmen. Dan komt Hijs Den Haag op bezoek in het noorden.