Trappers hagemeijer skate 1112

22 november 201123:48

Door Joep Meijsen

Trappers wint wederom van Hijs

Tilburg Trappers won dinsdagavond voor de derde keer dit seizoen van Hijs den Haag. Diederick Hagemeijer en Jay Latulippe hadden met ieder drie goals een belangrijk aandeel in de ruime 2-7 overwinning.

Sinds de nederlaag in de finaleserie vorig jaar heeft Trappers niet meer verloren van de regerende landskampioen. In de strijd om de Ron Bertelingschaal werd het 6-4 voor de Brabanders, enkele weken geleden waren penaltyshots nodig in Stappegoor en bij de derde poging, deze keer in de Uithof, werd het liefst 2-7. Met vier goals in de slotperiode besliste Trappers dinsdagavond de wedstrijd. Vier van de zeven Trappers-goals werden op de powerplay gescoord.

Tilburg kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Jay Latulippe, maar via goals van Marcel Bruinsma en Marco Postma was het Den Haag dat met een voorsprong de eerste pauze in mocht. Het duurde tot een straf tegen Michael van Rijswijk na ruim vijf minuten in de tweede doorgang voordat Latulippe met zijn tweede van de avond de stand weer in evenwicht bracht. In de slotminuut van de periode deelde Hagemeijer daarna een psychologisch belangrijke tik uit door Trappers aan de leiding te brengen.

Den Haag slaagde er niet meer in om dit te herstellen. Via goals van wederom Latulippe en Hagemeijer (2) en een goal van Ivy van den Heuvel nam Tilburg ruimschoots afstand van de tegenstander en klimt over Eindhoven heen naar de derde plaats op de ranglijst, terwijl Den Haag verzuimt verder afstand te nemen van Geleen.

Daardoor is de line-up voor de halve finales vlak voor de laatste speelronde van de bekercompetitie nog altijd niet duidelijk. Geleen moet twee punten goed maken op Den Haag voor de koppositie en heeft nog ontmoetingen met Amsterdam en Eindhoven op het programma staan. Tilburg heeft twee punten voorsprong op Eindhoven voor de derde plaats en krijgt nog Turnhout en Leuven als tegenstanders. Eindhoven lijkt met Den Haag en Geleen als opponenten het zwaarste programma voor de boeg te hebben.