29 mei 200700:00

Door Joep Meijsen

Triavium voert spanning op

IJsbaan het Triavium mengt zich in de strijd om de toekomst van het ijshockey in Nijmegen. De directeur van de ijsbaan laat weten geen ijs meer te willen verhuren aan de groep die de afgelopen jaren de sport in Nijmegen organiseerde. Dit betekent echter nog niet dat de nieuwe groep automatisch het ijs krijgt.

'Ik doe geen zaken meer met Emperors of een afgeleide daarvan. Ik heb al verscheidene malen per brief aangegeven bij de stichting Emperors en bij diens bv's dat ik ze geen ijs meer zal verhuren. Op die brieven is nooit een antwoord gekomen. Ze blijken niet voldoende betrouwbaar om zaken mee te doen', is het harde oordeel van Ton van Duijnhoven van Triavium in dagblad De Gelderlander.

Volgens de ijsbaandirecteur is de betalingsachterstand van de stichting te hoog opgelopen de afgelopen jaren. 'Niet alleen vorig seizoen, maar ook de twee jaar daarvoor. Na het faillissement van de bv van Emperors midden april heb ik een gesprek met mensen van de ijshockeyclub gehad. Daarin heb ik ze ook aangegeven geen zaken meer met ze te willen doen.'

De oude groep ziet echter nog steeds mogelijkheden, onder meer via de gemeente Nijmegen. Met behulp van een bankgarantie en een afbetalingsregeling wil de groep het Triavium alsnog overhalen ijs te verhuren. De club wijst er bovendien op in het bezit te zijn van de Nijmeegse licentie voor het spelen in de eredivisie.

Mocht Emperors de ijsbaan niet af kunnen huren voor komend jaar, betekent dat nog niet dat de ijstijd automatisch naar de andere initiatiefgroep voor een doorstart van het ijshockey gaat. 'Ik ben met ze in gesprek. Maar die moeten wel aan allerlei voorwaarden voldoen, ook van de bond", aldus Van Duijnhoven in de krant. 'De vrijdagavond blijft voorlopig voor het ijshockey gereserveerd, maar ik wil graag uiterlijk 1 juli definitief duidelijkheid.'