Div teams 0809

11 maart 200900:00

Door Joep Meijsen

Tuesday Round-up Week 23

Dinsdag, woensdag. Wat is het verschil. Een nieuwe aflevering van de Tuesday Round-up staat online. Met veel aandacht voor de aanstaande play-off-finale, het komende WK in Polen en de spannende strijd om de titel van Strafbankkoning 2008/09.

Het speelschema voor de finalewedstrijden om het landskampioenschap is bekend. De serie begint op vrijdag 13 maart om 20.30 uur in Tilburg, gaat zondag om 19.30 uur verder in Den Haag. Daarna valt mogelijk al de beslissing op woensdag 18 maart om 20.15 uur in Tilburg. Eventueel gaat de serie dan nog door op vrijdag 20 maart om 20.45 uur in Den Haag en op zondag 22 maart om 20.00 uur in Tilburg.

Kaarten voor de verschillende wedstrijden zijn zoals altijd te koop via de ticketshop van IJshockey.com. Helaas is het daarbij voor uitsupporters niet mogelijk om een kaart te reserveren voor hun vak. De beide clubs nemen de verkoop voor uitwedstrijden zelf in handen, bijvoorbeeld in combinatie met een busreis. Voor de andere vakken kan echter gewoon een kaartje worden gekocht. In Tilburg kost dat 20 euro per kaart, terwijl Den Haag vijftien euro toegang vraagt.

Chris Eimers wil toch verder als hoofdcoach van Heerenveen Flyers. Na de uitschakeling tegen Nijmegen uitte de geboren Groninger in eerste instantie nog zijn twijfels. Intussen is er een gesprek geweest tussen Eimers en het bestuur van Flyers. Daarbij zijn een aantal onderwerpen besproken. Als zaken als materiaal en budget op orde zijn, blijft Eimers de hoogste technische baas bij de Friese eredivisionist. Lester Arts krijgt de nieuwe rol van technisch coördinator. De afgelopen jaren was Arts assistent-coach bij Flyers.

Daarbij staat de naam van één speler in de selectie in ieder geval vast. Aanvaller Paul Vincent kwam een contract voor één jaar overeen met voorzitter Danny Micola. Vincent versterkte Flyers in januari en had in zestien wedstrijden 21 goals en 16 assists. Mogelijk krijgt de Amerikaanse vedette een bredere rol in Friesland. Hij is ook in de running voor de rol van hoofd jeugdopleiding bij de amateurtak van Flyers.

Ook Amsterdam heeft al een import vastliggen voor volgend seizoen. Het gaat om verdediger Andrew Winnik, die aan het begin van dit seizoen een uitstekende indruk maakte in de opstelling van coach Ron Berteling. De uit Mississauga in Ontario afkomstige verdediger speelde 26 wedstrijden dit seizoen, waarin hij drie goals en dertien assists voor zijn rekening nam. Hij liep ook tegen 52 strafminuten op. Een operatie aan zijn kruisbanden maakte een voortijdig einde aan zijn seizoen.

Het wereldkampioenschap in Torun, Polen nadert met rasse schreden. Zoals gebruikelijk beginnen de trainingen voor spelers die al uit de play-offs liggen nog tijdens de Nederlandse competitie. Oranje speelt in de voorbereiding twee oefeninterlands tegen Frankrijk. De organisatie in Polen heeft intussen ook een eigen website online en daar kunnen van afstand vast tickets worden gekocht voor de massa meereizende Nederlandse fans.

Vorige week is in Eindhoven een bijeenkomst geweest voor de ijshockeypoot van het zogenoemde Centrum voor Topsport en Opleiding (CTO). Alle spelers van Jong Oranje en studerende spelers van het nationale vrouwenteam waren hiervoor uitgenodigd. Door het CTO moeten Nederlandse talenten veel vaker kunnen trainen in combinatie met goede huisvesting, begeleiding en een opleiding. De presentatie van de bijeenkomst is te downloaden.

Hoewel Geleen Eaters in drie wedstrijden is uitgeschakeld door Den Haag, lijkt er in ieder geval nog een prijsje weggelegd voor de Limburgse eredivisionist. Andrew Derton is met 230 strafminuten nog altijd de regerende Strafbankkoning. Slechts twee spelers kunnen hem nog bedreigen. Brian Mullally van Den Haag zou tegen meer dan 22 strafminuten moeten oplopen om Derton te passeren, terwijl Casey Vanschagen zelfs meer dan vijftig strafminuten achterligt.