Kemphanen mollen close home 1314

2 september 201516:48

Door Joep Meijsen

Turnhout legt Deniz Mollen vast

Turnhout Tigers heeft de 22-jarige Nederlandse international Deniz Mollen vastgelegd. Doelman Mollen won vorig jaar nog de dubbel met Tilburg Trappers.

Turnhout heeft daarmee in een paar dagen tijd een tweede nieuwe aanwinst bekendgemaakt. Eerder al werd duidelijk dat Nick Verschuren de overstap maakt uit Eindhoven. Voor Mollen betekent het dat hij onderdak heeft voor komend seizoen nadat Tilburg voor het Oberliga-team voor een andere optie koos.

Daarmee krijgt de selectie van Turnhout, dat dit jaar onder leiding staat van Andy Tenbult, weer iets meer vorm. Verschillende spelers kozen op het laatste moment voor een andere club. Mollen geldt in Turnhout niet als een import. Binnen de BeNeLiga mogen spelers uit beide landen voor clubs uit beide landen uitkomen.

Voor Mollen is Turnhout zijn derde club in drie jaar. Twee jaar geleden speelde hij nog in Eindhoven, terwijl hij vorig jaar het shirt van Tilburg droeg. De afgelopen twee jaar werd hij door bondscoach Chris Eimers geselecteerd, al kwam hij niet in actie tijdens WK-wedstrijden.