Whitecaps logo 2011

22 oktober 201120:09

Turnhout verrast Hijs in Europa

Turnhout White Caps zette een belangrijke stap richting de volgende ronde van de Continental Cup. De Belgen versloegen Hijs Den Haag met 5-3. Voor Den Haag lijkt het Europese avontuur na dit weekend voorbij.

Twee weken geleden won Den Haag nog met 9-2 van Turnhout tijdens de bekercompetitie. Na de uitstekende overwinning van de Hagenaars gisteren tegen de thuisploeg Dunaujvaros, leek daarmee de moeilijkste hindernis van het toernooi al genomen. Niets bleek minder waar. Na vier minuten kwam Turnhout al op voorsprong. Niels Oerlemans scoorde op aangeven van Tyler Ruel de 1-0. De vroege Belgische goal bleek geen wake-up call voor Den Haag. Vooral op de powerplay stelde Den Haag teleur. De ploeg van Alexander Selivanov kon niet profiteren van drie Belgische straffen in de eerste periode.

Na zes minuten in de tweede periode verdubbelde Turnhout de voorsprong via Valerijs Filimonovs. Ditmaal stelde Den Haag wel snel orde op zaken. Binnen drie minuten na de treffer van Filimonovs, kwam Den Haag op gelijke hoogte via doelpunten van Jan Jaap Natte en John Gordon.

Nog voor de tweede pauze gaf Den Haag toch weer de wedstrijd uit handen. Filimonovs en Dustin DeGagne gaven Turnhout opnieuw een voorsprong van twee doelpunten. De treffer van Filimonovos viel met twee Hagenaars op de strafbank. In de slotminuut deed John Gordon nog wat terug voor Den Haag: 4-3.

In de derde periode lukte het Den Haag niet meer om langszij te komen. In de slotfase velde Tyler Ruel het vonnis over Hijs door een empty netter te scoren.

Theoretisch maakt Den Haag nog kans op de volgende ronde in Denemarken. De Haagse formatie is afhankelijk van het duel tussen Dunaujvaros en Turnhout. De Hongaren wonnen zaterdagavond met 7-1 van Jaca.

Bij winst van Turnhout zijn de Belgen zeker van de volgende ronde. Den Haag lijkt alleen kans te maken als Dunaujvaros met 2-0 of 3-1 wint van Turnhout. Als Turnhout met slechts Ă©Ă©n doelpunt verschil verliest van de Hongaren, dan zijn de Belgen ook door naar de volgende ronde. Bij een gelijke stand op de ranglijst, telt het onderlinge resultaat.

Morgen speelt Den Haag om 16.00 uur de laatste wedstrijd tegen het Spaanse Jaca.