Trappers willemse closeup 0708

18 oktober 200800:00

Tweede verlies voor Trappers

Tilburg Trappers heeft ook de tweede wedstrijd van het Continental Cup toernooi verloren. De Poolse tegenstander Cracovia Krakow was met 4-1 te sterk. Daarmee is de derde wedstrijd zondag tegen de Litouwse gastheer slechts voor de statistieken.

Gisteren maakte Tilburg geen slechte beurt. Tegen het sterke Oekrainse Sokol Kiev bleef de schade beperkt tot een 6-3 nederlag. De Polen zijn wellicht op papier iets minder dan Kiev maar het mocht niet baten voor de Nederlandse kampioen. Gisteren wonnen de Polen ternauwernood met 3-2 van de thuisploeg Energija Elektrenai.

Trappers kwam na veertien minuten op een 0-1 achterstand. Sebastian Kowalowka schoot de Polen tijdens een powerplay op voorsprong. Krakow verdubbelde de voorsprong in de 29e minuut. Het was wederom Sebastian Kowalowka die Billy Thompson wist te passeren. Daarna kreeg Tilburg een ideale kans om terug te komen in de wedstrijd. Een powerplay met twee Tilburgers meer op het ijs leverde nog geen goal op. Maar net nadat de eerste Pool weer terug op het ijs verscheen, schoot Björn Willemse uiteindelijk de puck langs goalie Radziszewski.

Dichterbij een goed resultaat zou Tilburg niet komen. De ploeg van Larry Suarez overleefde ternauwernood een Poolse powerplay aan het einde van de tweede periode. In de slotperiode zouden de Polen het wel afmaken. Met Don Nichols op de strafbank scoorde eerst Drezewiecki de 1-3. Aan het einde van de wedstrijd rondde Kowalowka een breakaway af: 1-4. Voor Kowalowka betekende dit een hattrick in deze wedstrijd.

Tilburg sluit morgen het toernooi af tegen Energija Elektronai. De wedstrijd begint om 16.30 uur. Om 13.00 uur begint de wedstrijd tussen Sokol Kiev en Cracovia Krakow. Beiden teams zijn nog ongeslagen aangezien Kiev vandaag Elektronai met 6-1 versloeg.