12 juli 200700:00

Door Joep Meijsen

Twijfel bij Den Haag Wolves

Den Haag Wolves heeft het afgelopen seizoen afgesloten met een financieel tekort. De club wil voor half september 80 procent van de begroting op orde hebben, anders stapt de ploeg terug naar de Eerste Divisie. De club werkt echter met man en macht aan het behoud van het topijshockey in Den Haag, maar bouwt intussen ook de selectie op.

Dat meldt de organisatie in Den Haag. De club stelt op dit moment op koers te liggen om het eredivisieschap veilig te stellen, maar geeft vooralsnog geen garanties. Rene van der Kooij van Wolves noemt de enorme ijshuurverhoging bij ijsbaan De Uithof, de tegenvallende eindfase van de competitie en het afhaken van sponsoren als redenen voor de financiële malheur afgelopen seizoen.

De club wil daarom voor komend seizoen financiële zekerheid alvorens een nieuw avontuur in de eredivisie wordt aangegaan. Een belangrijke bonus daarbij is dat hoofdsponsor Calco ook het komende seizoen de naamgever van de club is. Verder worden op dit moment op grote schaal bedrijven en ondernemers benaderd om de sponsorbasis van de club te verbreden. De club heeft er vertrouwen in dat de doelen worden gehaald en daarmee het eredivisieschap kwan worden veiliggesteld.

Op de achtergrond wordt intussen hard gewerkt aan de samenstelling van een team dat komend jaar een gooi moet doen naar plaatsing voor de play-offs. Dit gebeurt onder leiding van de vorig jaar al aangetreden 39-jarige Canadees Alan Jacob, die ervaring heeft in Frankrijk en Zwitserland. Deze zit op dit moment in Noord-Amerika om te zoeken naar versterkingen voor Den Haag, dat komend seizoen met zeven of acht imports wil gaan spelen.

Een van deze imports is al bekend, de 22-jarige Franse doelman Olivier Courally komt over van HC Morzine in Frankrijk. Courally is een voormalige jeugdinternational, met drie jaar ervaring op het hoogste niveau in Frankrijk. Afgelopen seizoen was hij de backup achter de voormalige Britse international Stevie Lyle. Courally gaat in Den Haag een duo vormen met Rudie van der Holst, die overkomt vanuit Groningen en daarmee na een seizoen zijn rentree maakt in de eredivisie.

De Haagse eredivisionist stelt tevens dat de Nederlandse spelers van de club allen hebben toegezegd ook komend seizoen bij Wolves te zullen spelen, inclusief topscorer Jan Jaap Natte. Daarnaast komt de jonge verdediger Dennis Schreur over van Heerenveen. Dit moet allemaal leiden tot een team dat het gat met de top vier in Nederland aanzienlijk kan verkleinen. Meer trainingsuren voor de ploeg moeten hier ook aan bijdragen.

De onzekerheid in Den Haag betekent een tegenslag voor de eredivisie. Die leek met de terugkomst van Groningen juist uitgebreid te worden, maar voorlopig staan er nog vraagtekens achter de deelname van zowel Den Haag als Nijmegen.