5 april 200600:00

Door Joep Meijsen

U18 klopt ook Estland

Het Nederlands Team onder 18 jaar blijft goed draaien tijdens het wereldkampioenschap in Italië. De ploeg van bondscoach Henry Stoer klopten Estland met 8-2, waardoor de wedstrijd tegen het gastland donderdag van vitaal belang wordt.

De wedstrijd wordt donderdagavond vanaf acht uur gespeeld in het stadion van Merano. Italië, dat ook zijn eerste twee wedstrijden won, speelde op het moment van schrijven van dit artikel nog zijn derde wedstrijd van het toernooi tegen Servië en Montenegro. Gezien de eerdere resultaten in het toernooi mag hier echter een zege van het gastland worden verwacht.

Nederland kwam vroeg in de wedstrijd weliswaar met 0-2 achter, maar knokte nog voor het einde van de eerste periode terug via Timothy Gerritsen (Geleen), Glenn Bakx (Maaseik) en Steve Mason (Krefeld). Het restant van de wedstrijd werd daarna gebruikt om de zege een ruim aanzien te geven tegen de tot vandaag in het toernooi ongeslagen Esten.

De bij Karlovy Vary in Tsjechië spelende Ramon van Waardenburg maakte de 4-2, waarna Jeroen van de Broek, zoals verschillende spelers in deze selectie een telg uit een befaamd ijshockeygeslacht, van Tilburg Trappers tot scoren kwam. Mitch Bruijsten, Enrico Jongerius (Amsterdam) en twee keer Ivy van den Heuvel maakten er 8-2 van.

De Belgische junioren wachten nog altijd op hun eerste overwinning. Ze verloren donderdag met 3-5 van Spanje. Om degradatie naar een lager niveau te voorkomen lijkt de wedstrijd van zondag tegen Servië en Montenegro een 'must win'. Nederland treft zaterdag nog op Spanje.