Eaters vs Trappers120114

12 januari 201422:52

Uitzeges voor Trappers en Hijs

Geleen hield in eigen huis lang stand tegen Tilburg Trappers, maar moest uiteindelijk toch met 2-5 buigen voor de bekerfinalist. Den Haag werkte in de slotperiode in Herentals een 4-2 achterstand weg en won met 4-6.

De laatste Geleen – Tilburg eindigde in een nogal onthutsende 0-13 geëindigd. Enkele dagen voor de bekerfinale kwam het zondagavond niet tot een herhaling. Sterker nog, Tot enkele minuten spelen in de derde periode hadden beide teams nog helemaal niet gescoord. In de laatste dikke zestien minuten van de wedstrijd vielen er echter nog zeven goals, waarvan vijf in het voordeel van Trappers.

Ivy van den Heuvel opende de score, maar vijftig seconden later was het de jonge Dean Moors die zijn ploeg op gelijke hoogte bracht. Acht minuten voor tijd herstelde Mike Overweg de voorsprong van Trappers en droegen Aaron Lee, Julian van Lijden en Jeffrey Melissant ook doelpunten bij. Akim Ramoul pikte anderhalve minuut voor tijd ook nog een treffer mee.

In Herentals kwam Den Haag in eerste instantie via een shorthanded goal van Jasper Kick op voorsprong, maar via Craig Voakes en Ben Vercammen nam Herentals het initiatief over. Les Reaney zorgde halverwege de wedstrijd voor de gelijkmaker, alvorens achter elkaar Craig Voakes en Trevor Hunt voor een marge van twee doelpunten zorgde met nog ruim een kwartier te spelen.

Dat was het signaal voor Den Haag om terug te vechten in de wedstrijd. Raphael Joly zorgde voor de aansluitingstreffer, Les Reaney met zijn tweede van de avond voor de gelikmaker, Alan van Bentem voor het winnende doelpunt en Nick Anderson voor de verzekeringstreffer.