Capitals celebrate at home 1112

5 september 201218:17

Door Joep Meijsen

Ultieme reddingspoging voor Capitals

Amsterdam Capitals doet een ultieme poging toch de positie in de eredivisie te handhaven. De club heeft tachtigduizend euro nodig voor een doorstart.

De reddingsactie is opgezet door een aantal personen rondom de club. Ze hopen niet alleen op donaties uit Amsterdam zelf, maar ook van andere ijshockeyliefhebbers in Nederland. De actie loopt in ieder geval tot het einde van de week. De NIJB heeft de andere clubs in de Eredivisie gevraagd tot die tijd geen spelers van Amsterdam te benaderen.

Ron Berteling toont zich op Facebook positief over de actie. 'Ik hoop dat er nog een mogelijkheid is om verder te gaan. Dat verdienen al 'mijn' jongens. Persoonlijk kan ik niet zonder de teksten (positief en negatief) van het publiek van onze tegenstanders als wij ergens op bezoek komen. Dat zou ik ontzettend missen. Dus ik hoop dat Nederland ons kan steunen.'

Zowel de bond als de Jaap Edenbaan hebben Amsterdam uitstel gegeven, zodat de reddingsactie een kans krijgt. Elk bedrag is op dit moment welkom. Meer informatie over de donaties is te vinden via de Facebook-pagina van Amsterdam Capitals.