Devils hendriks close 0708

16 september 200800:00

Door Joep Meijsen

Utrecht completeert selectie

Utrecht Dragons heeft de selectie voor het komende seizoen rond. Deze week bereikte de club overeenstemming met verdediger Wesley Hendriks, die overstapt vanuit Nijmegen.

Dat meldt de club. Hendriks had vorig seizoen twee goals en geen assists in 35 wedstrijden voor Nijmegen Devils. Daarnaast was hij goed voor 185 strafminuten, waarmee hij op plek vier stond op de lijst van meest bestrafte spelers. Utrecht wordt de vijfde club voor de verdediger, die eerder uitkwam voor Amsterdam, Den Haag, Geleen en Nijmegen. Zijn beste jaar was 2003/04 toen hij in 32 wedstrijden negen punten voor zijn rekening nam en maar 14 strafminuten op zijn naam bracht.

Hendriks is de negende nieuwe speler voor Utrecht, dat na ruim tien jaar terugkeert op het hoogste niveau. Eerder trokken de Utrechters al de imports Boris Varga, Juraj Fodrek, Jozef Kubricky, Milan Hornik, Jozef Kotleba, Viktor Kovac (allen uit Slowakije) en Mario D'Antuono (Duistland) aan, terwijl het Utrechtse talent Mike Overweg terugkeerde van een jaartje ijshockey in Canada.

Utrecht begon afgelopen weekeinde met de voorbereiding. Een oefenwedstrijd in Turnhout werd met 7-2 verloren. De treffers van Utrecht kwamen van de sticks van Boris Varga en Jeffrey Fousert.