7 juni 200800:00

Door Joep Meijsen

Utrecht vindt topsponsor

Utrecht is een forse stap dichterbij een rentree in de eredivisie gekomen. De club bereikte een overeenkomst met een belangrijke nieuwe sponsor voor een periode van drie jaar.

Dat meldt Utrecht in een persbericht. De organisatie houdt nog even voor zich om welke onderneming het gaat. Dit wordt vermoedelijk bekendgemaakt na afloop van het EK-voetbal. De club maakt zich ook organisatorisch op voor de toekomst.

Frank Versteeg blijft waarschijnlijk hoofdcoach, terwijl Chad Kambeitz als keeperstrainer is toegevoegd aan de technische staf. De club hoopt de twee imports Boris Varga en Juraj Fodrek te behouden en hoopt nog meer voordeel te halen uit het samenwerkingsverband met de Slowaakse club Dukla Trencin. Waarschijnlijk worden in juli in Slowakije gesprekken gevoerd met spelers.

De club benadrukt echter dat de ontwikkeling van eigen Utrechtse talenten voorop blijft staan. Daarmee lijkt de uitbreiding van de eredivisie met twee clubs daadwerkelijk een feit te worden. Vorige week al meldde Eindhoven dat het steeds dichter bij de stap naar de eredivisie komt.