16 november 200700:00

Door Joep Meijsen

V.d. Thillart terug bij Tijgers

Leo van den Thillart keert terug in de Nederlandse competitie. De 39-jarige oud-international heeft daarbij gekozen voor Amstel Tijgers. Van den Thillart rekent erop over twee weken conditioneel fit genoeg te zijn om zijn comeback te maken.

Dat meldt Amsterdam. Van den Thillart was eigenlijk gestopt met ijshockey. De geboren Bosschenaar speelde een bijzonder sterk seizoen, waarin hij 49 wedstrijden speelde voor Amsterdam, enorme hoeveelheden ijstijd opslokte en ook nog acht goals en 27 assists voor zijn rekening afscheid. Dit culmineerde in een comeback met Oranje, waarmee hij tijdens het WK in China een prima prestatie leverde.

Vanaf het begin van het seizoen gonsde het al van de geruchten dat de verdediger nog niet definitief gestopt was. Enkele weken geleden meldde het Brabants Dagblad dat de speler had besloten tot een comeback, maar nog moest kiezen bij welke club. Daarbij zou hij de keuze hebben gehad uit verschillende teams, zonder daarbij namen te noemen. De verdediger heeft dus uiteindelijk gekozen voor de club waar hij de afgelopen drie seizoenen al actief was.

Leo van den Thillart geldt als één van de beste verdedigers die Nederland ooit heeft voortgebracht met een loopbaan die hem onder meer naar het hoogste niveau in Frankrijk, Italië en Duitsland bracht. Na zijn terugkeer naar Nederland speelde hij voor Geleen, Tilburg en uiteindelijk Amsterdam. De aanwezigheid van zijn goede vriend Tom Hartogs in de hoofdstad zou een belangrijke rol hebben gespeeld bij zijn beslissing bij deze club terug te keren.

Amsterdam kan wel wat ondersteuning gebruiken. Het team van Ron Berteling mistte voor het eerst in jaren de play-offs voor een hoofdprijs. Amstel Tijgers werd op de slotdag van het bekertoernooi door Geleen naar de vijfde plaats van de ranglijst verwezen, waardoor de ploeg zich niet kwalificeerde voor de halve finale.

Teams in de Nederlandse eredivisie waren deze week druk met het aantrekken van versterking. Ook Geleen, Heerenveen en Nijmegen kondigden nieuwe spelers aan.