Trappers vanbiezen 0809

14 mei 200900:00

Door Joep Meijsen

Van Biezen lang bij Trappers

Peter van Biezen heeft een voor Nederlandse begrippen unieke overeenkomst getekend met Tilburg Trappers. De aanvaller speelt de komende zes seizoenen in het shirt van Tilburg.

Dat bleek vanmiddag bij een perslunch die door Tilburg Trappers was georganiseerd op het kantoor van de hoofdsponsor. Het bijtekenen van Van Biezen was lange tijd onzeker. In de media uitte de aanvaller behoorlijke kritiek op het technische beleid van de club. Onder meer het terughalen van Doug Stienstra voor de play-offs vorig seizoen waardoor zijn ijstijd omlaag ging, was hem een doorn in het oog.

De afgelopen weken had Van Biezen contact met verschillende andere clubs in de eredivisie. Ik heb goede gesprekken met diverse clubs gehad en open kaart gespeeld met René de Hondt. Daarna heb ik alle aanbiedingen naast elkaar gelegd en besloten voor Trappers te kiezen', aldus Van Biezen op de site van Trappers.

Vorig seizoen speelde de forward 56 wedstrijden voor Tilburg, waarin hij vijftien goals en 36 assists voor zijn rekening nam. In twaalf wedstrijden in de play-offs bleef zijn productie beperkt tot twee goals en vier assists. Hij liep ook aan tegen 127 strafminuten. Van Biezen is al enkele jaren een vaste keuze in de nationale ploeg. Bij het WK in Polen kwam hij in vijf wedstrijden niet tot een goal of een assist.