4 juli 200700:00

Door Joep Meijsen

Van Hulten naar Tijgers

Jeugdinternational Ritchie van Hulten stapt over van Tilburg Trappers naar Amstel Tijgers. De 18-jarige aanvaller hoopt in de hoofdstad meer kans te hebben de hoofdmacht te bereiken.

Dat meldt de website van Tilburg Trappers. Van Hulten maakte afgelopen voorjaar deel uit van het Nederlands team onder achttien jaar dat in het Hongaarse Miskolc de wereldtitel veroverde. Met vijf goals en vijf assists in vijf wedstrijden eindigde hij bovendien in de top tien van de topscorerslijst van het kampioenschap.

Afgelopen seizoenen doorliep Van Hulten de jeugdopleiding in Tilburg. Met het selectieteam bereikte hij de finaleserie om het kampioenschap in de eerste divisie. In zeventien wedstrijden tijdens het seizoen kwam hij tot vijf goals en zes assists, waarmee hij de nummer zeven was in de topscorerslijst van zijn team.

Van Hulten volgt daarmee de weg die vorig jaar door Ivy van den Heuvel werd ingezet. Die maakte de overstap van het tweede team van Trappers naar Amsterdam. Daar ontwikkelde de geboren Bosschenaar zich in korte tijd tot volwaardig international. Sinds vorig jaar voert Amsterdam een beleid dat meer gericht is op het inpassen van jonge Nederlandse spelers. International Kevin Bruijsten tekende eerder al een contract in de hoofdstad.