5 mei 200900:00

Door Joep Meijsen

Van Oorschot naar Den Haag

International Jordy van Oorschot vertrekt na drie seizoenen bij Amsterdam. De verdediger heeft zijn oude club laten weten dat hij overstapt naar Den Haag.

Dat blijkt uit een persbericht van Amstel Tijgers. Van Oorschot is al de derde Nederlandse speler die de Amsterdamse club verlaat. Eerder al vertrok Ivy van den Heuvel richting Eindhoven en werd bekend dat Brent Janssen het komende jaar weer uitkomt voor Heerenveen. Van Oorschot is al jaren een vaste keuze in het Nederlands team en kwam vorig seizoen in 44 wedstrijden tot vier goals, twintig assists en 32 strafminuten.

‘In de drie jaar die ik in Amsterdam heb gespeeld heb ik veel geleerd. Maar om mijzelf verder te ontwikkelen leek het me goed om ook eens in een andere omgeving te spelen met andere spelers in een nieuwe organisatie. Ook de kortere reistijd tussen mijn woonplaats en Den Haag heeft een rol gespeeld. Voor mij is dit een nieuwe uitdaging hoewel ik terugkijk op een mooie periode in Amsterdam', zegt Van Oorschot in het persbericht.

Amsterdam-coach Ron Berteling vindt het jammer dat Van Oorschot de club gaat verlaten, omdat deze zich de laatste jaren zo goed heeft ontwikkeld. Hij heeft echter wel begrip voor de beslissing van de verdediger. ‘Het is voor spelers goed om na enige tijd bij een club en trainer een overstap te maken naar een andere omgeving. Ook daar kunnen weer allerlei nieuwe dingen worden geleerd en dat is goed voor de ontwikkeling.'

De club zegt intussen in stilte te werken aan de ambities voor het komende seizoen. Concrete mededelingen zijn daarbij nog niet gedaan.