11 juli 201220:31

Door Joep Meijsen

Versteeg blijft bij Capitals

John Versteeg blijft in de eredivisie. De 40-jarige aanvaller knoopt er nog een seizoen aan vast bij Amsterdam Capitals.

t schrijft de club in de eigen nieuwsbrief. Versteeg was vorig jaar de topscorer van Amsterdam met veertien goasl en 34 assists in 34 wedstrijden. 'Ik heb vorig jaar heel veel plezier gehad met het team, met de staf, weer veel geleerd hoe om te gaan met van alles en nog wat. En uiteindelijk heb ik aan het einde van vorig seizoen besloten om dan al te beslissen om een jaar door te gaan', motiveert de forward zijn beslissing om door te gaan.

De geboren Utrechter debuteerde eind jaren tachtig in de eredivisie en won begin jaren negentig twee landstitels met de club uit de Domstad. Sindsdien won hij met Amsterdam, Heerenveen en Tilburg ook nog nationale bekers. Hij verwacht voor komend jaar progressie van Amsterdam in de eredivisie. 'We zijn allemaal meer ervaren en we weten nu wat het inhoud om speler te zijn in de eredivisie. Het jeugdijshockey is voorbij en we staan nu tussen de mannen, de imports, het zakelijke ijshockey moeten we nu beter en beter onder knie gaan krijgen.'