1 juni 200600:00

Door Joep Meijsen

Versteeg terug in Nijmegen

Aanvaller John Versteeg keert terug bij Nijmegen Emperors. De voormalige international keert daarmee na een uitstapje van een jaar bij Tilburg terug naar de Keizerstad. In Tilburg stapte hij kort voor het einde van het seizoen op.

De overstap van Tilburg naar Nijmegen komt dan ook niet als een verrassing. Versteeg was tijdens de play-offs al een aandachtig toeschouwer, terwijl hij ook op het kampioensfeest van Nijmegen aanwezig was. Versteeg is de achtste nieuwkomer bij de regerende landskampioen Emperors.

Bij Tilburg beleefde Versteeg afgelopen jaar een grotendeels mislukt seizoen. Hoewel hij in 39 wedstrijden tot vijftien treffers en 28 assists kwam, waarmee hij de nummer vier op de Tilburgse topscorerslijst werd, was hij ontevreden over de hoeveelheid ijstijd en zijn gebrek aan speeltijd op de powerplay. Ook de sfeer in de groep stond hem tegen. Dit leidde ertoe dat hij vlak voor het einde van het seizoen in Tilburg zijn biezen pakte en opstapte. Eerder in het seizoen pakte hij met Trappers wel de nationale beker.

Voor Versteeg was Tilburg zijn zesde club in Nederland. De aanvaller kwam eerder uit voor Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Heerenveen. In Nijmegen bloeide Versteeg twee seizoenen geleden helemaal op, wat hem de aanbieding uit Tilburg opleverde.

Daarmee krijgt de vernieuwing van de selectie van Nijmegen steeds meer vorm. Ondanks de landstitel van vorig jaar, staat komend seizoen een grotendeels vernieuwde groep op het ijs in het Triavium. Zo is er een nieuwe, Zweedse, coach aangetrokken, vier nieuwe Zweedse imports en keren Bert van den Braak, Timothy Gerritsen en Dave Stappershoef terug bij Nijmegen. Emperors neemt afscheid van onder meer Wesley Hendriks en Eric Hoogvliets. Ook van de imports van vorig jaar keert waarschijnlijk niemand terug.