13 oktober 200800:00

Door Joep Meijsen

Versteeg vuurt Dragons aan

Utrecht Dragons heeft de eerste zege binnen. John Versteeg had twee goals in de 2-3 zege op Groningen in een spannende wedstrijd, waarin beide teams aanspraak konden maken op de overwinning.

Utrecht bood op zaterdagavond in eigen huis al behoorlijk tegenstand tegen regerend kampioen Tilburg Trappers. In de uitwedstrijd in Groningen ging de ploeg nog een stap verder en stapte met drie punten van het ijs. Beide teams konden daarbij aanspraak maken op de winst, waarbij vooral Groningen het in de derde periode liet liggen. Daar zullen de Utrechters niet om malen, zij hebben de eerste drie punten binnen.

De wat rommelige eerste periode leverde twee treffers op. John Versteeg zette Utrecht eerst op voorsprong, waarna Derek Bachynski met zijn vierde treffer van het seizoen de ploegen weer in evenwicht bracht. Met vier goals en twee assists is de aanvaller uit Belle River in Ontario voorlopig de topscorer van de Groningse formatie.

Een straf tegen Jeroen van Olphen leverde Utrecht in de tweede periode opnieuw voordeel op. Tijdens de powerplay constateerde scheidsrechter De Wilde een nieuwe straf en op de delayed penalty was het Wesley Hendriks die Dragons voor de tweede keer op voorsprong bracht. Het was de tweede treffer van het seizoen voor de verdediger, waarmee hij zijn totaal van het hele seizoen vorig jaar al heeft geëvenaard.

Ook deze voorsprong kon Utrecht echter niet vasthouden. Een straf tegen Boris Varga werd door Blair Tassone afgestraft, waardoor de beide ploegen de derde periode in konden met een gelijke stand. Utrecht leek duidelijk de wedstrijd tegen Tilburg van de vorige avond nog in de benen te hebben zitten en verloor tien minuten voor tijd ook nog Jozef Kubricky wegens protesteren.

Groningen had derhalve het beste van het spel in de slotperiode. Het was echter John Versteeg die liet zien zijn neusje voor doelpunten nog lang niet verleerd te zijn. Als een duveltje uit een doosje schoot hij ruim vier minuten voor tijd de winnende goal binnen. Groningen haalde vlak voor het einde nog zijn doelman van het ijs, maar het mocht niet meer baten.

Coach Yashin van Groningen was na afloop ‘not amused' over het spel van zijn jongens. ‘We hebben teveel persoonlijke fouten gemaakt en te weinig druk op het moment dat het nodig was', zei hij tijdens de persconferentie. Zijn collega Frank Versteeg was vanzelfsprekend aanzienlijk beter te spreken over de uitslag.