24 juli 200800:00

Door Joep Meijsen

Vierde import voor Grizzlies

Groningen heeft een vierde Noordamerikaanse import aangetrokken voor het komende seizoen. Het betreft de 26-jarige Canadese verdediger Preston Cicchine, die afgelopen seizoen voor Partizan Belgrado speelde.

Grizzlies ziet in Cicchine de aanvallende verdediger die ploeg nodig heeft. Eerder werden al doelman Mathieu Blanchard, verdediger Noël Coultice en aanvaller Nick Pomponio gecontracteerd. Groningen gaat het tweede seizoen terug in de eredivisie in met de Rus Sergei Yashin als hoofdcoach.

Van het afgelopen seizoen zijn slechts beperkte statistieken beschikbaar van Cicchine. Eurohockey.net meldt vier goal en vijf assists in twaalf wedstrijden in de grensoverschrijdende Panonian League. De statistieken van de rest van het seizoen van de verdediger bij Partizan Belgrado zijn nog niet ingevoerd.

Zijn vooropleiding kreeg de in Kitchener, Ontario geboren verdediger op lager Canadees jeugdniveau bij de Waterloo Siskins, waar hij tot beste verdediger werd gekozen. Het leverde hem een beurs op voor het hoog aangeschreven American International College, waar hij ging ijshockeyen naast zijn studie criminologie. In vier seizoenen scoorde hij zes goals en nam hij dertig assists voor zijn rekening.

Na afronding van zijn studie maakte hij de overstap naar Flint Generals uit de UHL, alvorens hij de overstap maakte naar Servië.