21 november 200700:00

Door [email protected]

Vincent verhuist naar HYS

Paul Vincent verhuist met onmiddelijke ingang van Amsterdam naar Den Haag. De grote Amerikaan zal mogelijk vrijdag al in actie komen tegen Heerenveen in de eerste halve finale wedstrijd om de beker.

Dat bevestigt Den Haag voorzitter René van der Kooy in het Algemeen Dagblad van vandaag. 'Paul Vincent is voor eredivisiebegrippen een absolute topspeler en derhalve een geweldige versterking voor ons,' zegt de Haagse preses. 'Hij laat anderen scoren, ziet het spel en scoort zelf makkelijk.'

De overgang is een forse aderlating voor Amsterdam Amstel Tijgers. De 32-jarige Vincent leidde bij de hoofdstedelingen na 11 gespeelde wedstrijden in aantal doelpunten (12) en aantal punten (23). De forward kwam nog niet in actie tijdens de afgelopen weekend gestarte reguliere competitie.

Vincent speelde eerder al twee seizoenen voor Amsterdam, waarbij hij in 58 wedstrijden goed was voor 49 goals en 54 assists. Afgelopen seizoen won hij nog de nationale beker met Amsterdam. De forward speelde in Noord-Amerika bij een groot aantal clubs op verschillende niveaus, van lagere profliga's als de SPHL tot aan de prestigieuze American Hockey League.

Den Haag liet de aanvaller een contract voor twee jaar tekenen. 'We kiezen met hem ook voor de lange termijn. Wij zien in Paul iemand die de jeugd op een hoger plan kan brengen,' meldt Van der Kooy in het AD.

HYS Den Haag wil niet meer buitenlanders op het ijs dan nu het geval is en stuurt door de komst van Vincent een andere import naar huis. Wie dat zal zijn is nog niet bekend. De transfer volgt op een week vol geruchten over een mogelijk vertrek van Vincent bij Amsterdam. Er is geen officiële reden gegeven voor zijn afscheid van de Tijgers.