27 september 200700:00

Door Joep Meijsen

Visser toch speelgerechtigd

De schorsing van international Jamie Visser is voor onbepaalde tijd opgeschort. De Nederlandse-Canadees maakt dan ook gewoon deel uit van de selectie van Geleen voor het komende seizoen.

Dat meldt dagblad De Limburger. De tuchtcommissie van de NIJB schorste Visser voor twee seizoenen naar aanleiding van twee positieve dopingtests. De Nederlandse-Canadees verdween daarom ook geruisloos uit de selectie van het Nederlands team voor het WK in China.

Direct na de uitspraak besloot Visser in beroep te gaan tegen zijn schorsing. Deze zitting vond plaats tijdens de zomerperiode, waardoor de international zelf niet bij de zitting aanwezig was. Zijn plek werd ingenomen door een advocaat, die een reeks vormfouten ontdekte in het dossier. De dopingcommissie besloot daarom de schorsing voor onbepaalde tijd op te schorten.

Hoe de zaak nu verder gaat is nog niet duidelijk, maar Visser is voorlopig in ieder geval speelgerechtigd voor Geleen. De Nederlandse Canadees was met 26 goals en 45 assists in 46 wedstrijden de nummer twee op de topscorerslijst van Geleen van vorig seizoen.

Eind april werd bekend dat Visser afgelopen seizoen twee keer is betrapt op het gebruik van doping. Visser had naar eigen zeggen een haargroeimiddel gebruikt, die de stof finasteride bevat. Deze staat op de dopinglijst omdat dit gebruikt kan worden om het gebruik van andere middelen te maskeren. Het betreft hetzelfde middel waarop doelman Jose Theodore bij een pre-Olympische dopingtest werd betrapt.

Eergisteren werd al bekend dat de schorsing van Alexander Andjelic is ingekort tot 1 oktober, waardoor hij gewoon bij het begin van het nieuwe seizoen in de bank kan staan bij zijn club, Flyers Heerenveen.