30 november 200600:00

Door Joep Meijsen

Voorzitter weg bij Flyers

Johan Zijlstra is per direct teruggetreden als voorzitter van Heerenveen Flyers. Hij wordt opgevolgd door Danny Micola von Furstenrecht, oud keeper uit de tijd van de Feenstra Flyers.

Dat bericht Omroep Friesland. Zijlstra noemt privé-redenen als aanleiding voor zijn terugtreden. Het is nog niet bekend of hij zich helemaal terugtrekt uit het ijshockey of nog in een andere functie actief blijft voor de club.

Het vertrek van Zijlstra is opmerkelijk. De voorzitter van Flyers zorgde afgelopen zomer voor enorme beroering in de ijshockeywereld met een betoog over verandering van de opzet van de Eredivisie. Daarna was het lange tijd onzeker of Flyers nog op het hoogste niveau zou blijven spelen. Hij was ook betrokken bij het opstellen van een plan voor de toekomst van het Nederlandse ijshockey op de lange termijn.

Zijlstra is werkzaam bij hoofdsponsor Vadeko van Heerenveen. Hij volgde in augustus 2005 geleden Gert Lindemann op als sterke man binnen de traditierijke Friese club. De club kampte toen met tekorten en een conflict met hoofdsponsor Vadeko.