WK Krynica Teamfoto NL

21 juli 201210:07

Door Joep Meijsen

Vroege voorbereiding voor Oranje

Het Nederlands team begint op 11 augustus met een uitgebreide selectie aan de voorbereiding op een druk ijshockeyjaar. In totaal zijn dertig spelers uitgenodigd voor de trainingen in de aanloop naar de Amsterdam Ice Hockey Cup.

de week vanaf zaterdag 11 augustus wordt er zeven keer getraind in de ijshal van Dordrecht, met een dubbele training op de eerste dag. Op zondag 19 augustus wordt om 18.30 uur de oefenwedstrijd tegen Iserlohn Roosters gespeeld in de hal van de Duitse DEL-formatie. Dit is twee uur later dan eerder aangekondigd.

In de week daarna volgen op dinsdag en donderdag nog trainingen in Dordrecht, terwijl de ploeg op vrijdagavond voor het eerst het ijs op mag in Ziggo Dome. Op zaterdagmiddag opent Oranje dan het toernooi tegen Krefeld Penguine. Een dag later staat de ontmoeting tegen of Kölner Haie of Team Canada op het programma.

Bondscoach Larry Suarez heeft een uitgebreide selectie samengesteld voor de trainingen. Daarin zijn de meeste spelers opgenomen die ook bij het WK in Polen actief waren en een aantal spelers die in de aanloop naar dat toernooi afvielen of niet beschikbaar waren. Opvallendste afwezigen zijn Bob Teunissen (gestopt bij Oranje) en Nardo Nagtzaam (knieblessure opgelopen bij het rookie-kamp van de Washington Capitals) en Bjorn Willemse (gestopt bij Oranje).

In de defensie keren Michael Brandasu, Mike Overweg, Dax van de Velden, Erik Tummers en Rico Jonkers terug ten opzichte van de eindselectie voor het WK in Krynica. Aanvallend zijn Ritchie van Hulten, Jamie Schaafsma, Raphael Joly en Akim Ramoul de aanvullingen. Joly is vanaf dit seizoen speelgerechtigd voor Oranje.

Het Nederlands team wacht een druk seizoen, met het Olympisch Kwalificatietoernooi in Boedapest, het wereldkampioenschap in Oekraïne en de nieuwe Amsterdam Ice Hockey Cup.

Doel: Ian Meierdres, Fabian Schotel, Martijn Oosterwijk

Defense: Jordy van Oorschot, Mike Dalhuisen, Michael Brandasu, Nick de Jong, Jurryt Smid, Mike Overweg, Wesley Hendriks, Dax van de Velden, Joy Turpijn, Erik Tummers, Rico Jonkers.

Forwards: Kevin Bruijsten, Marcel Kars, Ivy van den Heuvel, Levi Houkes, Jamie Schaafsma, Tony Demelinne, Lars van Sloun, Ronald Wurm, Diederick Hagemeijer, Mitch Bruijsten, Jan-Jaap Natte, Marco Postma, Mickey Bastings, Ritchie van Hulten, Raphael Joly, Akim Ramoul, Peter van Biezen