Hys logo 465x310

31 augustus 200800:00

Door Joep Meijsen

Waardenburg niet naar Hys

Ramon van Waardenburg blijft nog een seizoen bij het Tsjechische Banik Sokolov. Gesprekken over een overgang naar Den Haag zijn voorlopig op niets uitgelopen.

Dat laat Den Haag weten. Van Waardenburg komt uit de Haagse en Dordtse jeugdopleiding, maar maakte enkele jaren geleden al de overstap naar Tsjechië. Daar speelde hij eerst voor het jeugdteam van Banik Sokolov, maar intussen heeft hij de overstap gemaakt naar de selectie van het team dat uitkomt in de Tsjechische tweede divisie, wat het derde niveau is in het land.

Van Waardenburg werd twee weken geleden twintig jaar oud. In het verleden speelde hij voor verschillende vertegenwoordigende teams in Nederland, voor het laatst in 2007 voor de U20. Volgens Den Haag werd in een laatste gesprek deze week wel duidelijk dat Van Waardenburg en de club beiden hopen dat het in de toekomst wel tot een overgang komt. Eerder deze week kwam Van Waardenburg nog tot scoren voor Banik in de wedstrijd tegen DAG Rokycany.

De club maakt er tevens melding van dat zanger Lee Towers zal optreden tijdens de open dag van Den Haag op zondag 21 september. Deze staat in het teken van onderlinge ontmoetingen tussen verschillende teams van Den Haag en Tilburg, met een wedstrijd tussen de beide eerste teams als klapper. Ook is er een reünie voor oud-spelers en bestuurders en een show rond de presentatie van de selectie van Hys.