Whitecaps logo 2011

3 oktober 201100:00

Door Joep Meijsen

White Caps naar volgende ronde

Turnhout heeft zich in Ankara geplaatst voor de volgende ronde van de Continental Cup. Zij zijn nu gekwalificeerd voor het toernooi in Dunaujvaros in Hongarije waar ook de Nederlandse landskampioen Hijs aan meedoet.

Deze tweede ronde wordt van 21 tot en met 23 oktober gespeeld. Andere tegenstanders zijn de thuisploeg en CH Jaca uit Spanje. De winnaar van deze groep mag daarna naar Herning in Denemarken, waar HC Asiago uit Italië, Sheffield Steelers uit de UK en Herning Blue Foxes de tegenstanders zijn. Als ook deze poule gewonnen wordt, volgt plaatsing voor de finaleronde in het Franse Rouen, waar Rouen Dragons en Yunost Minsk automatisch voor gekwalificeerd zijn.

Turnhout had in Ankara weinig moeite met de tegenstanders uit Turkije en Estland. White Caps opende het toernooi met een 16-1 overwinning op Baskent Yildizlari Ankara en voegde daar zondag een 5-2 overwinning op Tartu Kalev-Välk aan toe om de kwalificatie voor de volgende ronde zeker te stellen. Turnhout liep daarbij al in de eerste periode uit naar een 5-0 voorsprong. Ryan Warsofsky had twee goals en een assist, terwijl ook Valerijs Filimonovs twee treffers voor zijn rekening nam. Tommy Lange was de andere doelpuntenmaker.

Door de deelname aan de eerste ronde van de Continental Cup kwam Turnhout in het eerste speelweekeinde in de Belgisch-Nederlandse bekercompetitie nog niet in actie.