Whitecaps bekerkampioen 1011

28 september 201100:00

Door [email protected]

White Caps toch naar Ankara

Turnhout White Caps neemt komend weekeinde alsnog deel aan de Continental Cup in Ankara. De Belgische landskampioen was boos over een extra heffing voor imports die door de Belgische ijshockeybond is opgelegd, maar intussen is de zaak geschikt.

Dat melden verschillende betrokkenen. Het conflict draaide om een extra transfervergoeding voor drie van de buitenlanders. Daarvoor was een bedrag van negenduizend euro nodig, stelde de bond. De zaak kwam dinsdag op straat te liggen via een lokale televisiezender, waardoor de Belgische deelname aan de Continental Cup in gevaar kwam.

Vandaag zijn er nieuwe gesprekken geweest tussen de club en de bond en is de zaak geschikt. Daardoor zijn alle imports waarschijnlijk speelgerechtigd in de CC en tijdens de komende bekercompetitie. Turnhout mist door de deelname aan de CC de eerste speelronde van de beker, die gezamenlijk wordt afgewerkt tussen de clubs uit de Nederlandse eredivisie en een drietal teams uit België. Naast Turnhout zijn dat Herentals en Leuven.