Whitecaps lange close2 1112

12 januari 201214:17

Door Joep Meijsen

Whitecaps in de problemen

Turnhout Whitecaps neemt vrijdag een beslissing over de nabije toekomst. In ieder geval drie van de imports zijn met directe ingang vertrokken, terwijl de club al met een krappe selectie kampte.

Tommy Lange en Ryan Warsofsky bedankten allebei de afgelopen dagen via Facebook de supporters en de sponsoren van White Caps met de mededeling dat ze op weg gaan naar hun volgende bestemming. Ook doelman Tyler O'Brien kondigde aan terug te keren naar de USA. Eerder al waren Valerijs Filimonovs en Tyler Ruel vertrokken. Tussentijds werd wel de Belgische-Canadees Mike Baslyk aangetrokken. Coach Zlatko Hrelja was tijdens de deelname aan de Continental Cup al opgestapt bij de club.

Turnhout won vorig jaar de dubbel in België en behaalde tot nu toe elf overwinningen in de bekercompetitie en de North Sea Cup. Ook plaatste de club zich voor de Belgische bekerfinale die op 5 februari in Antwerpen wordt gespeeld. Veel mogelijkheden om de selectie op korte termijn te versterken heeft de club niet. De North Sea Cup wordt onder de Nederlandse regels gespeeld en de transferdeadline is daar verstreken. In België ligt de deadline later.

Turnhout heeft vrijdag een competitiewedstrijd in Heerenveen op het programma staan.