Trappers willemse 0708

4 oktober 200800:00

Door Joep Meijsen

Willemse terug bij Trappers

International Bjorn Willemse keert alweer terug in de Nederlandse competitie. De verdediger heeft het na vier wedstrijd al bekeken in Frankrijk en krijgt een transfer terug naar Tilburg Trappers.

Voor Trappers betekent de terugkeer van Willemse dat de verdediging in de breedte een stuk sterker wordt. De regerende kampioen heeft ook nog de beschikking over Don Nichols, Stanislav Nazarov, Tony Bergin en de nieuwe Fin Niko Suoraniemi. Daarnaast heeft de club ook nog de beschikking over oud-captain Rody Jacobs, Jeffrey van Iersel en talent Max van Lieshout.

Willemse vertrok deze zomer naar Frankrijk om te gaan spelen bij Neuilly-sur-Marne, dat was gepromoveerd naar het hoogste niveau. Voor Willemse was de ervaring in Frankrijk niet wat hij ervan had verwacht, waarop hij besloot op zijn schreden terug te keren. Hij speelde vier wedstrijden voor Les Bisons, waarin hij drie punten voor zijn rekening nam.

Willemse is niet de eerste Nederlandse speler die al na enkele wedstrijden vertrekt bij Neuilly-sur-Marne. Vorig jaar haakte Nick de Jong ook al snel af om zijn oude club Nijmegen weer op te zoeken. Willemse was dit seizoen de enige in Nederland geboren international in een buitenlandse seniorencompetitie.

Van de spelers die afgelopen seizoen deel uitmaakten van de selectie van Tom Hartogs bij het WK spelen nu alleen de Nederlandse-Canadezen Phil Groeneveld en Jamie Schaafsma nog als prof in het buitenland. Diederick Hagemeijer speelt nog op juniorenniveau in de Verenigde Staten, net als enkele andere jonge landgenoten die toen niet beschikbaar waren of niet geselecteerd werden.

Willemse speelt komende zondag nog niet mee tegen Nijmegen, komende vrijdag tegen Groningen maakt hij zijn rentree.