Trappers willemse close2 0809

16 juni 200900:00

Door Joep Meijsen

Willemse verlengt bij Trappers

Verdediger Bjorn Willemse heeft zijn contract bij Tilburg Trappers met een jaar verlengd. De defense had naar eigen zeggen verschillende andere aanbiedingen.

Willemse is afkomstig uit de eigen jeugd van Trappers en heeft vrijwel zijn hele loopbaan bij de Brabantse club gespeeld. Vorig jaar begon hij het seizoen in de Franse competitie, maar keerde al na enkele weken terug in Stappegoor. In 43 wedstrijden had hij negen goals en dertig assists.

Met het aantrekken van Willemse lijkt de terugkeer van Don Nichols bij Trappers definitief van de baan. Bestuurslid technische zaken Rene de Hondt liet eerder in de krant weten dat er maar ruimte was voor één van de twee aanvallende verdedigers. Willemse is echter pas de vierde verdediger onder contract bij de Brabanders. Eerder verlengden Rody Jacobs en Stanislav Nazarov hun contracten, terwijl de Amerikaan Mark Adamek werd aangetrokken.

Jeffrey van Iersel maakte eerder bekend over te stappen naar Geleen, terwijl Max van Lieshout komend seizoen bij Nijmegen Devils gaat spelen. Willemse is al enkele jaren een vaste keuze in de selectie van bondscoach Tommie Hartogs. In vijf wedstrijden afgelopen voorjaar in Torun was Willemse goed voor een goal en vier assists. Alleen Jamie Schaafsma had meer punten. Willemse was wel -5 voor het toernooi.