Nl willemse closeup2 0708

18 juli 200800:00

Door Joep Meijsen

Willemse weg bij Trappers

Bjorn Willemse gaat weg bij Tilburg Trappers. De international heeft een contract ondertekend bij les bisons uit Neuilly-sur-Marne uit de Franse liga.

Deze club promoveerde afgelopen seizoen naar het hoogste niveau en kan fans in Nederland bekend voorkomen als de club waar international Nick de Jong afgelopen jaar het seizoen begon. Hij keerde al na enkele weken terug naar Nederland.

Willemse was opgenomen in de selectie van Trappers voor het komende jaar. De afgelopen jaren ontwikkelde hij zich tot een solide verdediger die ook aanvallend zijn bijdrage leverde aan de ploeg van Trappers, waarmee hij afgelopen jaar de dubbel won. Alleen Don Nichols had als verdediger meer punten dan de 38 van Willemse.

Willemse had een clausule in zijn contract die een transfer naar het buitenland mogelijk maakte. Hij is niet de eerste international die dit jaar de grens oversteekt. Vorige week tekende Kevin Bruijsten al bij Essen in de Duitse regionalliga NRW. Jamie Schaafsma verhuisde van Fassa naar Bremerhaven in de tweede Duitse Bundesliga.