27 januari 200800:00

Door Joep Meijsen

Winst voor Trappers/Tijgers

Eaters Geleen moet er misschien maar eens over nadenken Tilburg te vermijden in de halve finales van de play-offs. De ploeg van Uli Egen verloor ook de zevende onderlinge ontmoeting dit seizoen. Amsterdam won makkelijk van Nijmegen en houdt daarmee de minimale kans op de play-offs levend.

Deze week is het precies een jaar geleden dat Geleen voor het laatst van Tilburg kon winnen. Dit gebeurde op 30 januari 2007. Eaters moest het stellen zonder Mike Walling, Jamie Visser en Jeremy Stasiuk, maar zag Petr Kratky debuteren. Trappers deed het zonder Dennis ten Bokkel. Alle treffers in de uiteindelijke 3-1 overwinning voor Tilburg vielen met een man meer op het ijs.

Daarbij was het een wonder dat er niet veel meer doelpunten vielen, maar de beide goalies in de wedstrijd kweten zich uitmuntend van hun taak. De eerste de beste straf van Geleen, tegen Steve Farrer, leverde de eerste goal op via Daryl Bat. Volgens de meeste toeschouwers was het overigens Bernakevitch die deze treffer op zijn naam had moeten krijgen.

Met twee man meer op het ijs was het Mike Lalonde die vroeg in de tweede periode de score verdubelde. Acht minuten voor tijd bracht Brian McGarry de spanning terug in de wedstrijd, maar Mike Lalonde gooide deze in de eerste de beste volgende powerplay weer in het slot.

Trappers houdt daarmee het zicht op de eerste plaats van de ranglijst, terwijl Geleen met wat zorgen naar de opmars van Den Haag moet kijken.

Amsterdam heeft de veerboot in de richting van de play-offs de laatste weken met alarmerende snelheid uit het zicht zien verdwijnen. Het team van Tom Hartogs en Ron Berteling is te klein voor het servet en te groot voor het tafellaken, want tegen Nijmegen en Groningen werden dit weekeinde de punten relatief makkelijk binnengehaald.

Daarbij werkt Amsterdam wat aan de toekomst van het team, de door blessures en het vertrek van Kars gedecimeerde team zag van vijftienjarige Dax van der Velden en de 16-jarige Olivier Leenders debuteren. Twee afstandschoten leveren Amsterdam via Gross en Tanner een 2-0 voorsprong op. International Jordy van Oorschot maakte de derde, terwijl de geboren Nijmegenaar Kevin Bruijsten de 4-0 scoorde. De shut-out van Tim Knudsen wordt verpest door Steve Benedetti, die in de slotseconden shorthanded fraai afrondde in de bovenhoek.