6 december 200600:00

Winstpartij voor Flyers

Garrett Winder scoorde zijn vijfde goal in drie wedstrijden om Heerenveen Flyers een 2-1 zege te bezorgen op Eaters Geleen. Door deze uitslag eindigt Geleen als derde in de bekercompetitie, waardoor Nijmegen het thuisvoordeel heeft in de halve finale.

De wedstrijd tussen Heerenveen en Geleen was de laatste in de bekercompetitie. De wedstrijd werd nu pas gespeeld omdat op de oorspronkelijke speeldatum Thialf niet beschikbaar was. Flyers was al uitgeschakeld voor kwalificatie voor de halve finales, zodat de wedstrijd vooral voor Geleen, Nijmegen en de Nederlandse ijshockeybond van belang was.

De ontmoeting in Thialf leverde een grotendeels gezapige pot ijshockey op, die beslist werd door drie doelpunten in minder dan drie minuten. Eaters pakte halverwege de wedstrijd de leiding via Jamie Visser. Anderhalve minuut later zorgde Hans Kroon voor de gelijkmaker, waarna Winder binnen een minuut voor de winnende treffer zorgde.

Brian Ballman had assists op beide Friese doelpunten. Eaters kreeg in de derde periode een paar kansen op de gelijkmaker, maar wist die niet te verzilveren.

Heerenveen komt door de overwinning gelijk in punten met Amsterdam, maar de ploeg uit de hoofdstad bereikt de halve finales op onderling resultaat. Voor Heerenveen was het de derde overwinning in de laatste vijf wedstrijden, terwijl een andere wedstrijd pas na penaltyshots werd beslist. Daarmee lijkt Flyers de weg naar boven te hebben ingeslagen.

Geleen blijft door de nederlaag op de derde plaats staan en speelt nu waarschijnlijk zaterdag in eigen huis de halve finale tegen Nijmegen. Een dag later wordt de return dan afgewerkt in de Keizerstad. Het definitieve schema wordt waarschijnlijk in de loop van donderdag gepubliceerd.